Ensam

Är jag ensam om att känna så här?
Är jag ensam om att vara ensam?
Är jag ensam om att inte hitta någon?
Är jag ensam?

7 Juni

Ja den 7 juni är det dags, min första röstning.
Men vad är det man röstar för och på?
Jag ska vara ärlig och erkänna att jag inte har den minsta aning om varför vi röstar! Jag vet att vi ska rösta på de olika partierna, men varför röstar vi på dem? Det är ju inte precis som om vi ska välja nytt styre i regeringen, så varför ska vi rösta på dessa partier den 7 Juni?

Att hitta ren konkret info om detta var inte lätt, men hittade en sida på nätet. Där stod en massa info om valet, och jag hittade bland annat denna text som beskrev en bok man kunde köpa eller ladda ner.

"I juni 2009 är det val till Europaparlamentet i alla EU:s medlemsländer. I Sverige sker valet söndagen den 7 juni. Då röstar vi om vilka ledamöter som ska representera de svenska väljarna. Här kan du läsa om vad Europaparlamentet har för uppgifter, hur de valda ledamöterna kan påverka EU och hur valet går till."

Så om jag förståt rätt så ska vi rösta fram de partiet vi vill ska representera Sverige i EU. Det partiet som får flest röster får flest platser, alltså väldigt likt regeringsröstningens utgång.

Man ska alltså rösta på det partiet som tar upp de frågar man själv anser att EU borde ta upp och diskutera! Okej inte så svårt, eller? Hur ska man nu kunna välja parti att rösta på? Vem tar upp de frågor man själv vill ställa?

Ja det får jag nog leta upp till nästa inlägg


Bilden är tagen från nätet

Att följa sina egna råd

Ja inte är det lätt inte, jag har alltid sagt till mina kompisar att om en kille sårar en, han har flörtat med andra, ignorerat dig i flera dagar eller trackat ner på dig så att ditt självförtroende sjunkit, anledningarna kan vara många. Så ska man inte tillåta de, prata med killen, lyssnar han inte? Ja men dumpa honom. Oavsett så ska jag finnas där och stötta.


Vad gör man då när det blir ens egen tur? När killen man verkligen tycker om, på fyllan, flörtar med ens kompisar när man är närvarande och sedan när man inte ser på kysser han dem eller gör andra närmanden. Men när han är nykter så pratar han bara gott om en, med samma kompisar.


Vad gör man när huvudet säger "släpp killen, han är inte värd det". Medans hjärtat säger "du tycker om honom, det kanske inte var så farligt". När ena delen säger "du är inte värd någon bättre" och den andra säger "du förtjänar någon som behandlar dig bra, någon som visar att du är den enda"


Vad gör man när man inser att ens val redan är gjort, när man inser att det finns något att göra. Det är bara att gå framåt och inse att killen fått sin chans, killen kunde ringt, killen kunde svarat på mejlet, killen kunde kämpat lite.


Visst ska man inte låta honom göra allt, man måste visa att man vill lösa det. Visa att man fortfarande vill lösa det. Problemet är om man låter det gå för långt innan man inser det. Men vill man kunna träffa personen senare utan några större isbitar emellan varandra så måste man prata med varandra oavsett hur svårt det är.


Träffas och ta en promenad eller en fika, vad som helst bara ni pratar. Är det svårt? Ta med en vän, låt vännen vänta med dig tills han kommer och har du tur kan vännen vänta runt hörnet medans snacket pågår. Vänner är alltid bra att ha, speciellt vid sådana här tillfällen.


Skönhets ideal

Ja visst finns de, och det i mängder. Vi pratar och pratar om det men ändå blir det ingen ändring. Vi blir aldrig nöjda med oss själva, inte ens super modellerna. Så vad är det som är fel på oss? Inte kan jag svara på den stora frågan, men jag tror att vi måste sluta tänka på hur andra ser oss och börja tänka på hur vi själva ser oss. Är jag nöjd med mig själv? Ingen annan än du kan svara på den frågan och här gäller det att inte falla för grupp trycket. Det man ser i medier är oftast extremt, antingen för smalt eller för tjockt. Så sluta kolla på omvärlden och fokusera på dig och dina närmaste.

Va dig själv och ingen annan!

Känslor

Ja hur är det med dessa känslor? Man får kompisar och man förlorar dem. Man hittar en kille man gillar och man sabbar det. Hur vet man att allt de man känner faktist är så man känner? Okej kanske inte så lätt att förstå vad jag menar, ska se om jag kan förklara det bättre.

För att börja från början så kan jag berätta hur jag kom att tänka på detta, jag träffar en kille och han är urgullig. Men efter ett tag märker jag att när han inte är med så hittar jag andra att flörta med, inser att jag kanske inte alls tycker om killen så som jag trodde från början. Avslutar det hela och snart träffar jag en annan kille, den här gången är det lite anorlunda. Jag tänker på killen även när jag inte ser honom, och lustan att flörta med andra finns inte där hela tiden. Men samtidigt så har den kompisen som jag oftar går ut och festar med också kontakt med den här killen vilket gör att jag helatiden blir påmind om honom. Han är urgullig och jag kan prata med honom, men jag är en tjej som är fast i böcker, filmer och låtar. För om folk skriver om den där kärleken så måste det betyda att den finns, eller?
Så om jag inte känner så starkt för killen, vad är det jag känner då?
Eller är det att jag inte vågar släppa taget och svepas med för att jag inte tror att jag förtjänar det?

Nej jag har många tankar om detta och inte blir det färre med tiden. Men ett hjälpande tag kanske man kan få. Hur vet man att man det man känner är på riktigt? Hur vet man att man är på väg att bli kär?

RSS 2.0