Gamla spöken

Har funderat en del på kompisar som man har och som man förlorat. Vems fel är det? Den som bara viker undan och inte vill ta konflikten, den som tar konflikten eller den som misstolkar allt man säger eller är det någon av de andra 100 tussentals personligheterna . Ja visst har vi alla olika perssonligheter i oss men ibland är vi inte det vi borde.

Nej man förlorar vänner och man får nya. Vissa klarar mycket bråk andra mindre. Visst det är jobbigt men man får försöka minnas dem man var och sedan gå vidare för att fortsätta leva. Ingen idé att sitta och vänta på att allt ska bli som vanligt igen.

It's getting closer, going faster than a rollercoaster

Ja livet går bra fort ibland, det var ju bara igår som jag gick på dagis. Det var igår jag hade den där vita t-shirten med lila star-texten och endå så är den så liten. Var jag så liten? Har jag växt så mycket?

Ja det var lite så jag kände när jag tittade igenom gamla kläder som jag hade när jag gick i lågstadiet. Den där favorit tröjan som då satt jätte bra, ser nu jätte liten ut.

Nej dags att se till att ta vara på den tid man har för den springer bara iväg.

"Fjortisbloggar"

Ja många är dem och inte ser det ut att bli färre. Men hur "blonda" är egentligen de här tjejerna? För vilken blogg grupp är det som har flest läsare? Vilken blogg grupp är det som syns mest? Jo det är "fjortisbloggarna".

De vekrar inte smarta och det lägger upp bild efter bild på sig själva, den andra vågade bilden efter den andra. De hänger ut varandra och blogg fajtas. Det är inte konstigt att så många läser deras bloggar, de har ju länkar till varandra och vem tycker inte om att läsa om små tjejer som tror att de är bäst.

Ett exempel på en "fjortisblogg" som blivit stor är inte så svårt att plocka fram. Blondinbella har gjort ett helt företags imperium ur sin blogg och hon tjänar nu stora summor pengar. Hon började blogga 2005 och det var då en underhållande blogg, som innehöll allt från porrmiddagar till föddelsedagar och pojkvänner. Ja det var en dagbok som fick så många kommentarer och läsare att hon tillslut kunde börja tjäna pengar på sin blogg.

Ingen glömer väl den puplicitet hon fick i media när det vart känt att hon faktist fick pengar för all den reklam hon gjorde för olika produkter. Det i sin tur ledde ju till att hon fick mer läsare och tjänade mer pengar. Idag är hon allmänt känd i Sverige, för sin blogg och för sin medverkan i Lets dance och det i sin tur ger ännu mer publicitet.

Så dessa små tjejer som skriver om sinna liv, om andra bloggare och mode, är de verkligen så dumma som de ger intryck av att vara? Jag har ingen aning faktist men läsare det har de ialla fall!

Flytt?

Hur blir det när man flyttar hemifrån? Lämnas man bara helt själv på en helt ny plats? Eller har man familj och vänner nära, i en bekant omgivning?

Ja allt beror ju på var man väljer att flytta. Själv har jag valt att flytta till andra sidan stan där jag aldrig varit förut, till ett nytt område med helt andra förutsättningar. Mitt trygga bo är nu utbytt till något okänt.

Varför jag valt det? Jag ska inte flytta hit helt och hållet utan bara för stunden. Tar hand om ett hus medans ägarna är på semester.

Men jag har redan kommit på hur svårt det kommer att vara när jag flyttar på riktigt. Ingen som handlar mat åt en, ingen som tvättar ens kläder, allt måste man göra själv.

Nej dags att ta sig i kragen och växa upp. Går inte att sitta på endan hela livet.

RSS 2.0